fredag 29 september 2023

Vin från Arilds vingård

Efter en dag på fältet bjöds det till på skördefest med 3 lokala viner och en förrätt bestående av Toast Skagen, lammgryta till huvudrätt och slutligen en creme brulé till efterrätt.





1. Solaris 2020

 
Doft/Smak: Torrt, friskt och fruktigt vin med stark karaktär av gröna äpplen, mineraler, örter, citrus, fläder och honungsmelon skriver vingården själva. Vi upplevde det som riktigt friskt och syrligt vin med smak av gröna äpplen och citron.
Druva: Solaris
Alkoholhalt: 12%
Pris: 170 SEK
Övrigt: Klassat av Systembolaget som Friskt & Fruktigt
Kommentarer: Vi provade det både filtrerat och ofiltrerat och de hade olika karaktär. Gott! Syrligt!



2.  Pinot Noir Estate 2020
 
Doft/Smak:  Vi upplevde en doft/smak av svarta vinbärsblad, fat, laktits, fänkol, cigarr och viol.
Druva: Pinot Noir. Vinmakaren Joe skriver så här: Deep ruby and burgundy tones. ,After rain forest aromas, black cherries and candied prunes. Red cherries, hibiscus, rosemary and mint chocolate on the palate.
Alkoholhalt: 11,5%
Pris:  
Övrigt:
Kommentarer: De finns lite att jobba på när det gäller etikettensutseende, tur det förklarades att den föreställde utsikten över Skälderviken en mörk kväll. Detta vin serverades på Kungens firande av 50 år på tronen så nu är det slut på Systembolaget. Gott! jag hade gärna köpt en flaska om det hade gått att få tag på.



3. Bubbel - Muscaris av Arild

 
Doft/Smak: Vinmakaren Joe beskriver en annan årgång så här: Floral notes of white violets, rose petals and honey suckle. Pink peaches, fresh quince and comice pears like sweetness on the palate
Druva: Muscaris
Alkoholhalt: 12%
Pris: 
Övrigt: Lagrat på stålfat
Kommentarer: Gott och spännande med ett mousserande efterrättsvin, sött men inte för sött! Flaskan är en restaurangversion, designad av en lokal konstnär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar