Hitta din favorit var temat för kvällen - rangordna dem genom att ge 6 poäng till den bästa och därefter i fallande skala. Ingen champagne får har samma poäng. Först satte vi individuella betyg, därefter summerades alla 10 deltagarnas betyg och kvällens vinnare korades. Arrangör av provningen var champagnebubbel.se som är importör av 3 av kvällens 6 champagner - det var också dessa 3 champagner som sedan kom på placering 1-3 i vår summering.
A. Saint-Saveur Premier Cru Brut - 72792
Doft/Smak: God! svag doft, syrlig, pepprig smak, granny smith äpple tycker jag. Facit säger frisk smak med inslag av röda äpplen ohc doft av vit blomma.
Druva: Chardonnay
Kommentarer: Mycket god, godast! tycker jag
Totalpoäng: 38/60 (6) - kvällens 3:a
Pris: 329 SEK
B. Nicholas Feuillatte Brut Extrem - 7862
Doft/Smak: Smak av viol och lakrisläkerol. Facit instämmer men kompletterar med doft av bark och kryddor samt tydlig citruston.
Druva: ChardonnayDoft/Smak: Smak av viol och lakrisläkerol. Facit instämmer men kompletterar med doft av bark och kryddor samt tydlig citruston.
Kommentarer: Hu, så här skall champagne ej smaka, 1 av 2 bottennapp ikväll!
Totalpoäng: 31/60 (1) - kvällen 5:a
Pris: 339 SEK
C. Amazone de Palmer Brut - 82267
Doft/Smak: Tydlig doft/smak av rostat bröd, kryddat med lite lime och geléhallon tycker jag. Facit säger fruktigt, blommigt, nötigt med doft av fläder, örter, torkad frukt och honung.
Druva: 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir38%
Kommentarer: Ännu ett bottennapp, sticker ut gör den i alla fall!
Totalpoäng: 24/60 (2) - kvällens förlorare!
Pris: 449 SEK
D. Taittinger Brut Réserve - 7422
Druva: Chardonnay, 42% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier
Kommentarer: -
Totalpoäng: 33/60 (5) - kvällens 4:a
Pris: 379 SEK
E. Blondel Prestige Premier Cru Brut - 72774
Druva: 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir38%
Kommentarer: -
Totalpoäng: 44/60 (4) - kvällens vinnare!
Pris: 379 SEK
F. Bourmault Cuvée Grand Eloge Premier Cru Brut - 72913
Druva: 100% Chardonnay
Kommentarer: -
Totalpoäng: 40/60 (3) - kvällens 2:a!
Pris: 369 SEK
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar